Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Μια κριτική για τον Όρκο της Άννας Μακρή στο Goodreads

"Είναι από τα λίγα βιβλία που με έχουν αρπάξει από τις πρώτες μία-δύο σελίδες. Κλίμα, χαρακτήρες, εικόνες και όνειρα, όλα ζωντανά (εκτός από τους νεκρούς :p ).
Είναι fantasy, είναι ελληνικό, είναι έξυπνο, καλογραμμένο. Ένα-δυο σημεία, μικρά και ασήμαντα, που φαίνεται λίγο άγουρο, και κάτι τυπογραφικά λαθάκια δεν χαλάνε τη μεγάλη εικόνα. Με τίποτα.

Για να πω όλη την αλήθεια, αν και με ρούφηξε στην ανάγνωση, από ένα σημείο και μετά, όχι και τόσο. Και μάλιστα, από το σημαντικότερο σημείο κι έπειτα, αυτό που περιμέναμε σε όλο το βιβλίο. Σαν να μη με αφορούσε αυτός ο Κωνσταντής. Ή, σαν να 'ταν λίγος, δεν ξέρω. Δεν με έπεισε. Στο τέλος αυτού του κομματιού, μάλιστα, είναι λίγο σαν να το βαριόταν κι ο ίδιος που το έγραφε (view spoiler).
Πάντως, έκλεισε ωραία και, πραγματικά, δεν ξέχασε κανέναν. Όλοι οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί, παίζουν ρόλο στην πλοκή.
(Παραλίγο να ξεχάσω εγώ, όμως: εκείνο το γεράκι στην αρχή... Με ανατρίχιασε. Πολύ καλό.)

Χαίρομαι πάρα πολύ που διάβασα αυτό το βιβλίο, και που το έχω στη βιβλιοθήκη μου. Είναι από αυτά που κάποτε θα ξαναδιαβάσω. Είναι ένα μυθιστόρημα, γεμάτο, περιπετειώδες, που σε πιάνει και σε πάει σελίδα τη σελίδα χωρίς να το καταλάβεις πώς γυρνάνε έτσι μόνες τους. Από αυτά που τα κλείνεις μ' ένα χαμόγελο."
https://www.goodreads.com/review/show/1892534190

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου